fredag 31 januari 2014

MOODBOARD: DRÖMSOVRUM



Då var första riktiga moodboarden gjort i tema drömsovrum. Kanske inte världens bästa bild, iPhone 5 har sina begränsningar, men jag hoppas att känslan förmedlas. Jag tyckte det var jättesvårt att bestämma mig för mina drömmars sovrum, det finns liksom inga begränsningar och att välja inom oändligheten gör inte saken lättare, men kul är det i alla fall!
Sammanfattar jag känslan jag vill förmedla blir det något sånt här: chic, lyx, 70-tal, 50-tal, en gnutta modernism, luftigt, ljust och fräscht, färgklickar, harmoni.

tisdag 28 januari 2014

CRAVING FOR LIGHT







 Photo: 1stdibs



Jag håller på att samla bilder till ett moodboard för mitt drömsovrum och drömkök. Det är faktiskt ganska så svårt att veta vad man vill ha om man har oändligt med pengar och kan göra som man vill. 
Jag tänkte att jag i alla fall kan börja med vilka sänglampor jag vill ha och då kom jag fram till att de ska vara pråliga, färgglada och osa 1900-talet, tänk 20- eller 70-tal, gah vilka cravings jag får nu :)




söndag 26 januari 2014

EN HEL DEL INREDNING OCH SÅNT







Svensk design kan vi vara stolta över, med råge dessutom, titta bara på Bruno Mathsson och den helt fenomenala fåtöljen Karin (som bara är en av flera klassiker som han har gjort). Karin är definitivt en av alla mina favoriter som jag bara måste få äga en dag, gärna två dessutom med riktigt genuin patina. Jag vet om att de har gått att fynda för bara något år sedan men nu är det hopplöst om man inte har lite tur, 1900-talet är verkligen på frammarsch med bestämda steg. 

Det är så himla kul att faktiskt förstå sig på det där med allt från form och design till inredning, för just nu har jag äntligen satt igång med både en kurs inom svensk formgivningshistoria och att utbilda mig till inredare och home staging-konsult. Jag har inte vågat hoppats på att det skulle vara så bra dessutom, så just nu finns det inget annat on my mind. Med andra ord har den här bloggen fått sig ett litet lyft och mer kommer!





fredag 24 januari 2014

DETAILS









photo: Residence




Oj, oj, i morgon startar min inredningskurs, det känns faktiskt lite sjukt att jag är där nu men det ska i alla fall bli så kul att komma igång! Ja kul fast samtidigt lite läskigt, äntligen vet jag vad jag ska göra och på något sätt känns det läskigt för jag har aldrig vetat det förut. Peppa, peppa, nu ska det köpas skalningslinjal. 
Ni får hålla tillgodo med lite härliga bilder från Jenny Askenfors hem så länge, kanske kan det inspirera en dag som denna. Snacka om ett lyckat hem, verkligen personlig stil och äntligen lite ombonat med färg trots mycket i svartvit-skalan. Ja tänk vad lite designmöbler, smarta idéer och detaljer i trä kan göra :)


tisdag 21 januari 2014

HELLO THERE FJÄLLBERGET







Well hello there Fjällberget från IKEAs vårnyheter! Jag blev faktiskt väldigt överraskad av denna besöksstol/skrivbordsstol och att den är från IKEA, den ser ut att vara en riktig designmöbel måste jag säga. Jag har länge letat efter en snygg skrivbordsstol till ett rimligt pris som inte ser ut som den typiska skrivbordsstolen som vi faktiskt har (och som jag har försökt övertala min pojkvän att byta ut i en evighet). Det snyggaste med hela stolen måste jag säga är underredet, det känns så jäkla fräscht med stål istället för plast. Då är det bara att vänta till februari för en provsitt!




ÖSTERMALMSDRÖMMAR







photo: wonderdeco



Den här Östermalmslägenheten har prickat in så många rätt, så mycket personlighet och till och med en gnutta färg. De röda stolarna mot den matta mullvadsfärgade väggen, mässingen mot marmorn i både badrum OCH kök, riktigt schysst konst och flera iögonfallande detaljer som Gun lamp av Philippe Starck. Jodå lite avis är man väl allt ;)




















måndag 20 januari 2014

EAMES LOUNGE CHAIR AND OTTOMAN, WHY NOT?!









Jag tror att jag fastnade för Eames Lounge Chair och Ottoman för att den (de) är så ful men sen har jag inte kunnat sluta tänka på den och nu, ja nu är jag besatt av Lounge Chair och Ottoman. I rätt miljö är den här fåtöljen ett rent jävla mästerverk och den osar lyxigt 60-70-tal. Jag behöver väl knappast säga att jag önskar att jag hade en?





lördag 18 januari 2014

KURIOSA












Idag bjuder jag på lite kuriosa i form av mina senaste bilderna från Instagram (fridiani). Bilderna är från mitt hem, Malmö och den underbara skalbaggen hittade jag i en helt fantastisk bok Nature´s jewels när jag var på stadsbiblioteket. Den sista bilden är en av mina skisser inför ett litet projekt jag håller på med, mer om det kommer så snart jag har tagit fram 2-3 bra bilder som jag behöver lite feedback på. Det är dags att ta steget nu och trycka upp en illustration tycker jag, hoppas att ni kommer att gilla de färdiga resultaten.







onsdag 15 januari 2014

KÖKSBESLAG: MÄSSING






Jag måste väl nästan visa foto på min "makeover" här i köket. Hann skära ut i alla fall 70 rutor, à la plastdekor i marmormönster, innan jag insåg att förvandlingen blev mer 1980 än 2014. Ja ni vet den där riktigt fula fejkmarmorn som gick att stöta på i vissa hem som inte renoverat sedan 80-talet helt enkelt. Jag får helt enkelt leva med svart kakel ett tag till, för någon renovering är det inte tal om, men jag tänkte däremot att jag kunde styra upp köket med simpla köksbeslag i mässing.



tisdag 14 januari 2014

RANDOM INTERIOR INSPO










photo: lowehome


Jag behöver fler bra inspirationskällor med färg, design, art deco, 70-talslyx osv., men jag vet inte vart jag ska leta..? Bara för att man googlar betyder inte det att precis det jag vill hitta dyker upp, men förr eller senare kanske det gör. Tips mottages gärna!
Tumblr är i alla fall alltid en säker källa, det är oändligheten av inspiration och bilder.




LIGHT IT UP BABY








YES PLEASE! Den här lampan/konsten vet jag precis var den skulle få hänga här hemma, det är ju inte bara en lampa det är dessutom en tavla. Ja det är en riktig briljant idé och jag tänker så klart att det här är ett perfekt DIY-projekt, det borde väl gå att göra själv..?




måndag 13 januari 2014

NATURE AND COLOR IS BACK







Jag kan inte vänta på att våren ska trilla in i butikerna, som jag har väntat på att alla murriga färger ska bytas ut mot en ljusare färgpalett. Zara home har verkligen gått all in, det finns massor med roliga nyheter som jag önskar att jag hade. Tror nog det kan bli någon en och annan papegoja här hemma inom kort.



fredag 10 januari 2014

HELLO AGAIN KELLY WEARSTLER






Det är onekligen något med Kelly Weastler som gör att jag älskar hennes helt galna stil. Hennes stil kan säkert upplevas som lite too much för många och även för mig men fasen vad fint det hade varit att bara ha några saker från henne. Tapeten ovan hade jag exempelvis gärna haft på en vägg om jag hade haft den där stora gamla lägenheten med högt tak, hur galet snyggt hade inte det varit!?

Think pink!




onsdag 8 januari 2014

ONE WARREN PLATNER WOULD BE JUST FINE









En stol från Warren Platner hade räckt länge och väl, den skulle i så fall få vara början på samlingen till nya köksstolar. På allt fler ställen se jag köksbord med flera olika stolar istället för flera av samma sort, det tycker jag är en sjukt kul idé. Då hade det tagit sex gånger så lång tid innan jag hade tröttnat på mina köksstolar, fast egentligen har jag inte tröttnat på dem jag har nu det är mest tanken att blanda som är kul. 

tisdag 7 januari 2014

ALL GOOD THNGS ARE THREE







Jag är ganska ombytlig vad gäller inredningen i mitt hem. Lägenheten har växlat från natur till skandinaviskt och just nu jobbar jag som nämnt innan på lyxigt 70-tal och art deco. Inredning har verkligen sin tid, det tar ett tag att hitta sig själv men nu har jag nog hittat "hem".
Men när jag nu ser mig omkring i lägenheten ser jag att jag är en bit från mitt efterlängtade 70-tal goes art deco men det kommer, allt har sin tid. Soffan är dock något jag snart inte kan vänta på, då den gamla ramlar snart ihop, så det här året går sparandet i soffans tecken. Sen får det gärna bli ett sidobord i spegel bredvid sängen och en ny tjusig skrivbordslapa med ;)





måndag 6 januari 2014

YES PLEASE, MORE FROM THE 1970´S







Inte bara efter att ha sett filmen American Hustle och Rush är jag numera helt såld på 70-talets lyxiga stil. Jag tänker på kvinnor med långt vågigt hår med tjusiga hattar med alldeles för urringade klänningar och härligt utsvängda byxor som andas Guccis rtw 2011 och inte alls på hippies i färgerna brunt, rött och orange. Jag tänker på möbler i sammet med detaljer i mässing och blank silvrig metall som osar lyx och inger en tung och gedigen känsla.

Tyvärr är den här sortens möbler ganska svåra att fynda just nu om ni frågar mig. Visst går de säkert att lägga beslag på, på Bukowskis eller liknande ställen men priserna är inte alltid så fördelaktiga. Blockets guldkorn består mest i pinnstolar, slagbord och hurtsar med marmorskivor, jag vill ha 70-tal, nu!



söndag 5 januari 2014

NYTT ÅR NYTT KAKEL..ELLER PLASTFILM






Ut med det gamla och in med det nya, lite så är väl måttot när det nya året startar. Jag har sett massor med DIY-projekt med plastfilm som blivit hur bra som helst, ett trist gammalt soffbord eller skåp får plötsligt en helt ny skepnad för en billig peng.
Nu har jag gått och svurit länge nog åt vårt svarta kakel (som min pojkvän valde innan "min tid" till sitt kök) och nu är det helt enkelt dags att ljusa upp det något. Det är lite mer kostsamt att byta ut det gamla kaklet mot nytt, speciellt mot marmorkakel, så jag tänkte helt enkelt se om det kan bli bra att klistra på lite plastfilm à la marmor. Maybe, maybe not, vi får la se helt enkelt. 

Blir det bra kanske jag plastfilmar hela lägenheten..