fredag 28 februari 2014

FREDAGSLYX




Photo: fridiani - instagram



Då var det fredag igen. Egentligen borde jag kanske skriva "äntligen" istället för "igen" men lite så är livet som student, det är fredag nästan varje dag för jag kan styra upp mina dagar som jag vill. Det ärlite bitterljuvt egentligen, när man väl är student längtar man lite till jobb och rutiner men när man arbetar så lär man längta tillbaka till friheten. Hur som helst så är en riktigt lyxig fredag för mig pommes eller annan dålig mat och färska blommor. Jag tror tyvärr att jag får skjuta upp lyxen till imorgon för idag blir det fisk och inga blommor, men det är i alla fall fortfarande fredag :)

Happy friday!







onsdag 26 februari 2014

LOOP STAND FOR THE WIN?








Hur mycket jag än försöker få till den där lyxiga 60/70-tals känslan här hemma så faller jag hela tiden tillbaka till den skandinaviska stilen. Så länge det i princip inte finns några återförsäljare med annat än möbler i skandinavisk stil är det i och för sig näst in till omöjligt att hitta de möbler jag egentligen är ute efter. Inget fel på det skandinaviska, jag gillar det men den det hade varit kul att få blanda upp det med något annat. Hur som helst har jag börjat fundera på ett nytt bord, ellipsborden är tjusiga men jag vill inte har stålben så nu har jag blivit lite betuttad i Hay´s Loops Stand-bord. Gillar verkligen den matta ytan med enkla träben, det är inte helt fel med ett superenkelt bord som man kan ha vilka stolar som helst till...kanske kan jag blanda upp med det hela med några icke-skandinav-inspirerade stolar om jag har tur :)






måndag 24 februari 2014

INSPIRATION - HEM LJUVA HEM










photo: Sköna Hem



Idag har vi ett helt underbart väder här i Malmö, det känns verkligen som att våren gör sitt yttersta nu för att tränga sig fram. Någon vecka till sen borde man kunna känna av vårsolen och kanske byta ut de tunga vinterkläderna mot en lite lättare garderob, jag längtar i alla fall väldigt mycket dit (som antagligen alla andra). Annars är det ett kaos i mitt huvud/liv just nu, efter denna terminen börjar mitt "riktiga liv", dags att bli vuxen på riktigt och smaka på verkligheten - börja arbeta och tjäna pengar. De flesta har väl upplevt den där ångesten eller kommer göra det förr eller senare, hejdå till studierna och sovmorgnar och hej till alarmet som smäller av klockan 07:00. Det vill till att man har ett riktigt kul/bra jobb som motiverar en till att gå upp och arbeta, men hur många har egentligen den lyxen - att pyssla med exakt det de vill? (KÄMPA, KÄMPA, KÄMPA!)

I vilket fall som helst, älskar hemmet ovan, speciellt badrummet, marmorduschen säger väl allt :)








söndag 23 februari 2014

IKEAS BRÅKIG











Ja våren kommer med en massa färger, det gäller även för IKEA som bestämt sig för att lansera en ny kollektion - Bråkig. Jag var på IKEA här om dagen och gick förbi "hörnet/montern" med produkterna och måste säga att jag gillade det, speciellt skrivbordet. Kollektionen kanske inte är jag helt och hållet men det känns som den borde funka fint i de svenska hemmen, jag menar: pastell, geometriska mönster och simpel tilltalande design - sånt som man känner igen liksom. 

Now you know :)




torsdag 20 februari 2014

HELLO WORLD - INSTALLATION





photo: ruhry.at



Jag gillar det här med roliga och udda ljus som lightboxes och neonskyltar och jag verkar inte vara ensam om det. Jag hittade den här lampan eller snarare installationen som jag tyckte var lite kul, en hel tavla full av ljusknappar som man själv kan trycka in vad det ska stå. Det borde vara fullt möjligt att göra en egen sådan här ljusinstallation men kanske något komplicerat och kostsamt, installationen ovan innehåller hela 5000 knappar. Kanske i ett mindre format?






onsdag 19 februari 2014

BIJOUE & BOHEME WHAT A HOME















Hela denna veckan går i hemtentans tecken, segt men samtidigt kul och lärorikt, jag läser ju svensk formgivning vilket är riktigt kul och sen har jag OS på i bakgrunden så det är helt ok. Följer Bijoue & Boheme på Instagram, ni borde göra det med, älskar hennes feminina hem, finns flera oslagbara detaljer att lägga på minnet. Bäst gillar jag hennes DIY av en Bestå-bänk/luckor från IKEA, hennes "tv-bänk" är verkligen omgjord. Annars är Verner Panton-stolarna ett kul inslag precis som Warren Platnerstolen, oj vad jag vill ha just en sådan :)

Nä nu är det herrernas sprint i längdåkning, full fokus på det nu!



lördag 15 februari 2014

LIGHTBOX - DIY






Äntligen är den klar och upphängd, min egna lightbox. 

How to do it:
Allt som behövs är några plankor till ramen, jag köpte en list och sågade i delar. Bakstycket är en masonitskiva som jag faktiskt sågade till för hand men det kan de göra på byggvaruhuset om man vill ha extra fina kanter. Ramen och bakstycket sprayade jag i färgen Lychee från Montana Gold. Sedan köpte jag en plexiglasskiva i måtten 50*75 cm och så köpte jag dekorplast som jag skar ut bokstäverna ur (använde datorutskrivna bokstäver som mall) och till sist köpte jag en led-ljusslinga i 4 delar. LED-ljusen är köpta på IKEA, sprayfärgen hittar ni på nätet eller en butik med konstnärsmaterial (Drewex i Malmö för min del) och resten av materialet har jag köpt på Bauhaus för en billig peng.

Idag måste jag få gratulera svenskorna till stafettguldet, fy fasen vilken insats Kalla gjorde idag, tog igen 25 sek och tog gud, jag är rörd ända in i märgen och en bättre start på lördagen får man leta efter!




torsdag 13 februari 2014

SMARTA BUDGETVARIANTER FRÅN ELLOS




soffbord 599kr, spegel 369kr, matta 999 kr, lampa 279kr, brickbord 399kr




Idag har jag precis blivit färdig med mitt senaste DIY-projekt som kommer upp på bloggen inom snart framtid. Jag är faktiskt riktigt nöjd för en gångs skull, det är ju inte alltid som hemmagjorda saker blir särskilt bra. I alla fall så hittade jag massor med godbitar från Ellos till bra priser efter lite tips från min kära vän Susse. Jag hade inte en aning om att Ellos hade massor med roliga möbler, jag är kär i mattan och funderar på att sälja av köksmattan som inte riktigt passar in här hemma. Men det smärtar mig lite för det är det enda min pojkvän själv valt ut och tyckt till om...






onsdag 12 februari 2014

UP AND AWAY WITH GRAY MALIN







photo: mayson gray



Många gånger är det absolut enklaste det absolut finaste. Jag följer fotografen Gray Malin på instagram, jag kan säga att det är helt otroliga reser man får följa med på. Hans senaste resa har varit till Antarktis för att ta bilder som han regisserar likt de ovan, exempelvis har han använt sig av uppblåsbara baddjur mitt i det iskalla havet. Med andra ord hade jag inte tvekat att hänga upp några foto på väggen men samtidigt får jag lite små idéer om att det inte är helt omöjligt att göra lite roliga bilder själv.. 






tisdag 11 februari 2014

FANTASTIC FANTASTIC FRANK AND ALL THOSE APARTMENTS










Det kanske inte är mycket till möblemang men tänk vad man kan göra i denna jättevåning, tänk bara att kika ner för den hallen med rum efter rum. Alla dessa underbart öppna ytor och så golvet och spegeldörrarna, oj oj vad härligt det hade varit att bo just där. Extra härligt är ljuset som verkar vara ostoppbart, inte en enda mörk vrå, det är faktiskt så att ljuset är väldigt viktigt och det är något man verkligen lägger märke till när man har en hall utan naturligt dagsljus.



måndag 10 februari 2014

MAYBE 1, 2, 3 OR 4 PAIR OF SHOES...










Oh lord, nu ramlar alla vårnyheter in i butikerna och jag kan bara se men inte röra, denna eviga plåga. Jag kan inget annat än att hylla Zaras skor, det finns ingen annan butik som gör så uppdaterade och snygga skor som Zara, kan ingen annan affär lära sig av de bästa? (varför ställa en fråga man redan vet svaret på). Morgonskor och avhuggda skor känns som det mest fulsnyggaste jag vet, jag älskar det och jag vill ha. Detta får mig att undra om man får vara den mest ytliga människan i världen och önska sig mer än bara lite kli och massage framför tv:n på fredag?
Well, om inte så vet precis varenda en av er vad jag önskar mig i födelsedagspresent ;)




lördag 8 februari 2014

GE MIG ALT FRÅN ATELJÉ ALT.



photo: Atlejé Alt.



Jag är lite arg på norrmännen som ständigt snuvar Sverige på medaljer, Sven var så bra i backen idag men så blev han nedpetad till en fjärdeplats. Bra jobbat i vilket fall!
Jag lugnar ner mig just nu med att bläddra i senaste Sköna hem som damp ner i brevinkastet igår och då blir jag åter påmind om den supertjusiga väggkonsollen i mässing från Atlejé Alt.
Nä nu får vi heja på Kalla istället!




torsdag 6 februari 2014

MADE A MANO = MY FUTURE BATHROOM AND KITCHEN



photo: Made a Mano



I just died and came to freaking heaven! Jag är helt från mig och till mig, Made a Mano har antagligen gjort det absolut snyggaste kaklet någonsin och dessutom gjort för fiskbensmönster. Alltså det är heeelt sjukt vad snyggt det är och förmodligen waaaay to expensive, men den som spar han har och det ska börjas i tid (ja det är ju några år till innan jag är där, suck). Allt är dessutom gjort i lavasten och det känns lite extra fräck så klart, även om det inte syns. Jag kan härmed meddela att mitt framtida kök kommer ha vitt fiskbensmönstrat kakelgolv och badrummet vill jag dra på med samma mönster på både väggar och golv fast i en annan kulör. Kan bara inte bestämma mig för om det blir i rosa eller i grön, men jag har ju lite tid på mig att bestämma mig som sagt...





onsdag 5 februari 2014

BADRUMSINSPO







Instagram är riktigt bra, jag hittar hur mycket inspiration som helst där. Senast idag hittade jag massor med vaskar som är lite roliga och udda. Jag vet i och för sig inte om jag hade velat ha en "glasskål" till vask men där fanns många fina att välja på hos Kohler. Jag tycker att gemene man är ganska feg när det kommer till badrum, det är ju inte så att man hänger där inne så varför inte krydda med härliga färger och lite smågalna kombinationer!?
Allt behöver ju inte vara vitt liksom ;)





tisdag 4 februari 2014

A CUP OF CHLOÉ 2014









What can I say... Chloé spring/summer 2014, älskar det till tusen, jag vill vara en 70-tals hippie-chic-disco diva i sommar ;)




måndag 3 februari 2014

JUST ANOTHER HOME WITH A TERAXACUM



photot: resindece 




Det här är inte riktigt min stil (bilden ovan), lite för stelt helt enkelt men ändå en fin kombination. Givetvis tycker jag att "min" älskade lampa Taraxacum sätter pricken över i:et.